Sposób przygotowania

Drożdże rozkruszyć z łyżeczką cukru i rozrobić z ciepłym mlekiem - wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce.
Do przesianej mąki dodać cukier i rozczyn - wymieszać Dodać jajka i rozpuszczona margarynę oraz aromat - wyrobic ciasto ręką, a następnie włożyć do wysmarowanej i posypanej bułką formy i piec 40 minut w srednio nagrzanym piekarniku.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubię robić drożdżowe ,bo rodzinka lubi je jeść
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    podstawa jest najważniejsza....hihi.....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    sprawdzone ,wypróbowane ,pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    drożdżowe najlepsze
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dobrze mieć i znać podstawy, bo później można to wykorzystać w przeróżny sposób.
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    przydatny przepis:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyazne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    robię podobne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !