Sposób przygotowania

Mięso wołowe oczyść, pokrój na kawałki jednakowej wielkości. Włóż do misy, oprósz solą i pieprzem, zalej 3 łyżkami oliwy, skrop sokiem z cytryny. Miskę z mięsem przykryj folią spożywczą, wstaw do lodówki na 90 minut.
Warzywa, pieczarki, oraz słoninę pokrój w niewielkie kawałki. Zabejcowane mięso nadziewaj na drewniane patyki do szaszłyków na przemian z papryką, pomidorami, słoniną i pieczarkami. Lekko skrop oliwą. Ułóż na rozgrzanym ruszcie. Opiekaj z obu stron, aż mięso się przyrumieni i warzywa zmiękną. szaszłyki udekoruj ziołami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !