Sposób przygotowania

Ciasto robimy wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/121131/ciasto-pierogowe-elastyczne.html z tą różnicą, że zamiast masła sklarowanego dodajemy oliwę. Ilość ta sama. Mięso mielone łączymy z drobno pokrojonym czosnkiem, majeranki, solą i pieprzami. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Następnie smażymy na patelni do zarumienienia. Odstawiamy do wystygnięcia i taki farsz nakładamy na ciasto pierogowe. Zlepiamy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Podajemy z prażonym boczkiem i/lub cebulką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Już jestem ciekawa jak smakują...
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    poproszę porcyjkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    wpraszam sie na pierogi:) mogę?
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    zapraszam :o) Czym chata bogata!
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smakowicie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    u mnie tae dzis pierogi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne pierogi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Nieźle przyprawione :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    super sprawa!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Fajnie doprawione pierogi :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !