Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kapusta kwaszona po rosyjsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kwaszona
50 dkg
parówki
10 dkg
kapary
1 łyżka
cebula
1 szt
pomidory
2 szt
tłuszcz
3 łyżki
mąka
1,5 łyżki
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
cukier
ogórki kwaszone
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta kwaszona po rosyjsku

Kapustę płuczemy,kroimy i zalewamy wrzącą osoloną wodą gotujemy do miękkości.Pomidory sparzamy,obieramy ze skórki razem z ogórkami.Pomidory kroimy w cząstki a ogórki w paseczki.Cebulę obieramy kroimy w kostkę podsmażamy wsypujemy mąkę i lekko zarumieniamy,następnie wkładamy do kapusty pod koniec gotowania razem z przyprawami opłukanym odsączonymi kaparami,pomidorami i ogórkami oraz pokrajanymi w plasterki parówkami i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 19.02.2012 11:50
coś nowego
iza15 06.12.2011 17:08
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak