Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

galareta z drobiu

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura patroszona
1000 g
marchew
150 g
pietruszka
150 g
selery
100 g
cebula
50 g
sól
15 g
Sklep Prymat
ocet 10 %
10 g
białko
2 szt
woda
2 l
Żelatyna wieprzowa Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: galareta z drobiu

Galaretkę sporządzić.Ugotowaną kurę obrać z kości,a mięso pokrajać w kostkę średniej wielkości.Na dnie naczyń jednoporcjowych ułożyć elementy dekoracyjne np.groszek zielony lub marchewkę pokrajaną w półplasterki lub drobniejsze cząstki i zalać je tężejącą galaretką.Po stęrzeniu włożyć pokrajane mięso i wlać galaretę.Odstawić w chłodne miejsce do skrzepnięcia.Zastudzona galarete wyrzucić na talerzyki lub półmisek okrągły,ozdobić liśćmi sałaty i cząstkami pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 27.05.2011 10:21
Do czego 2szt białka , jeśli w przepisie nic nie ma o białkach.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak