Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z cebulą i papryką

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
45dag
wołowina
85dag
czosnek
2ząbki
wędzona słonina
6dag
tłuszcz
2łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
3łyżki
Sklep Prymat
Kminek mielony Prymat
1\\2łyżeczki
zmielony majeranek
1\\2łyżeczki
sól
Sklep Prymat
koncentrat pomidorowy
3łyżki
bulion wołowy
1 1\\2szkl
ziemniaki
20dag
zielona papryka
1strąk
czerwona paryka
1strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z cebulą i papryką

Mięso umyć ,osuszyć,pokroić w kostkę.Cebulę i czosnek obrać,posiekać.Słoninę pokroić w kostkę ,zrumienić w rondlu .Dołożyć tłuszcz ,rozgrzać.Wrzucić czosnek i cebulę ,poddusić .Dodać mięso ,obsmażyć .Przyprawić solą i papryką ,dodać koncentrat ,kminek,majeranek ,podlać połową bulionu .Przykryć i dusić 25min.Ziemniaki obrać ,umyć,pokroić w kostkę ,z resztą bulionu dodać do mięsa i dusić 30min.Papryki oczyścić ,umyć,pokroić na kawałki i dodać na 15min przed końcem duszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak