Sposób przygotowania

Śledzie oczyścić, posolić. 1,5 l. wody zagotować z octem, cebulą, włoszczyzną, listkiem laurowym, pieprzem.

Po zagotowaniu wody włożyć do niej śledzie, gotować na wolnym ogniu kilka minut. Następnie śledzie wyjąć.

Wywar gotować kolejne ok. 10 min., przecedzić. Przyprawić przyprawą magi, solą, octem, dodać rozpuszczoną żelatynę.

Wywarem polać śledzie. Przestawić w chłodne miejsce, aby galaretka się ścięła. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    śledzi w galaecie jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !