Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ŚLEDZIE W GALARECIE

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledzie
1 kg.
włoszczyzna
1 pęczek
ocet
1 szklanka
pieprz
10 ziaren
Sklep Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat
6 listków
Sklep Prymat
sól
- do smaku
Sklep Prymat
przyprawa uniwersalna
- do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIE W GALARECIE

Śledzie oczyścić, posolić. 1,5 l. wody zagotować z octem, cebulą, włoszczyzną, listkiem laurowym, pieprzem.

Po zagotowaniu wody włożyć do niej śledzie, gotować na wolnym ogniu kilka minut. Następnie śledzie wyjąć.

Wywar gotować kolejne ok. 10 min., przecedzić. Przyprawić przyprawą magi, solą, octem, dodać rozpuszczoną żelatynę.

Wywarem polać śledzie. Przestawić w chłodne miejsce, aby galaretka się ścięła. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 20.11.2012 23:07
śledzi w galaecie jeszcze nie jadłam
halina17 25.05.2011 20:37
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak