Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kluski śląskie z serem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
4 sztuki
ziemniaki
1 kg
ser żółty
200 g
mąka ziemniaczana
6 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie z serem

Ziemniaki ugotowac w osolonej wodzie. Przepuscic przez maszynke, wylozyc do miski, podzielic na 4 czesci. W miejsce 1/4 ziemniakow wysypac make ziemniaczana, wbic 4 zoltka. Wyrobic. Rekoma rozkladac placki, kazdy nadziac kostkami sera i formowac kuleczki.
W garnku zagotoac wode z sola i gotowac kluski do wyplyniecia. Przestudzic. Maczac w ubitych z sola i pieprzem bialkach. Obtoczyc w bulce tartej. Smazyc na zloty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak