Sposób przygotowania

1. w garnku zagotować 1 l posolonej wody. wlać ocet. jajka kolejno wbijać do posmarowanej olejem łyżki wazowej. potem delikatnie przelewać je wo wrzącej wody, uważając by białko zbyt się nie rozlało. gotować ok. 5 min.
2. Sos holenderski przygotować według przepisu na opakowaniu. Plasterki szynki złożyć w chusteczki. na patelni rozgrzać masło, lekko zarumienić na nim pieczywo i szynkę. Na kromkach ułożyć wędlinę. Polać sosem holenderskim. Jajka ostrożnie wyjmować łyżką cedzakową i układać na grzankach. Posypać posiekanym szczypiorkiem, udekorować natką pietrzuszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !