Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

KAPUSTA WŁOSKA Z BARANINĄ

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina
1 kg.
kapusta włoska
2 główki
ziemniaki
1 kg.
kminek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
masło
1 łyżka
mąka
1 łyżka
cukier
- szczypta
czosnek
2 ząbki
bulion
2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat
- do smaku
Sklep Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
- do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUSTA WŁOSKA Z BARANINĄ

Baraniną opłukać, osolić, natrzeć czosnkiem, odstawić w chłodne miejsce na czas około 1 godzinę. Podzielić na mniejsze części, ugotować.

Kapustę podzielić na kawałki, sparzyć wrzątkiem, dodać do baraniny, dosypać łyżeczkę kminku, gotować do miękkości. Dodać pół kg. surowych ziemniaków pokrojonych w kostkę i dalej gotować.

Mąkę zasmażyć na maśle, rozprowadzić ostudzonym bulionem z kostek rosołowych i połowy szklanki wrzątku. Dodać do gotującej się kapusty i mięsa, zagotować. Doprawić cukrem, solą, pieprzem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak