Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa paprykowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zielona papryka (świeża)
1 sztuka
ziemniaki
4 sztuki
wędzony boczek
300 g
śmietana
1/2 szklanki
koncentrat pomidorowy
1 sztuka
cebula
1 sztuka
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
mąka
1 łyzka
bulion
1 kostka
papryka czerwona
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa

ziemniaki pokroic w kostke i wrzucic do wywaru, gotowac. papryki umyc, wydrazyc gniazda nasienne i pokroic w kostke. Posiekana cebule i papryke podsmazyc na oleju, podlewajac wywarem. nastepnie dodac pokrojony boczek i koncentrat. Przyprawic. kiedy karofle beda miekkie, do wywaru dodac warzywa z boczkiem.
Smietane wymieszac z maka, a nastepnie zaprawic nia zupe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak