Sposób przygotowania

Udko z kurczaka obmyć, zalać wodą, posolić, gotować na małym ogniu przez około 40 minut. Następnie obrać warzywa, selera przekroić na pół, pietruszkę i marchewkę na mniejsze kawałki i wrzucić do zupy. Cebulę obrać, przekroić na pół, położyć na chwilę na mały ogień, następnie dodać do zupy. Wrzucić liść laurowy i gotować, aż warzywa będą miękkie. Dwie łyżki koncentratu wymieszać w szklance z odrobiną wywaru i dolać do garnka, chwilę gotować. W miseczce rozrobić łyżkę śmietany, pół łyżki mąki i trochę wywaru, dokładnie wymieszać i dodać do zupy. Zagotować. Zupę podawać z makaronem lub ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pomidorowa na kurczaku,pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !