Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

barszcz ukraiński

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości
50 dkg
marchew
3 szt
kalarepka młoda
10 dkg
pietruszka
2 szt
kartofle
40 dkg
cebula
2 szt
czosnek
2 ząbki
Goździki całe Prymat
2 szt
Sklep Prymat
woda
1,5 litra
śmietana
1/2 szklanki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Kwas cytrynowy Prymat
do smaku
Sklep Prymat
burak ćwikłowy
1 gotowany

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz ukraiński

Kości i oczyszczone i pokrojone warzywa oprócz buraka wkładamy do szybkowaru zalewamy wodą i dodajemy przyprawy,szybkowar zamykamy i ogrzewamy 25 min ,następnie otwieramy wyjmujemy kości i wrzucamy do zupy obrany i starty na tarce burak i gotujemy jeszcze 5 min bez przykrywania,następnie wlewamy śmietanę i w razie potrzeby doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak