Sposób przygotowania

Mięso w kostke posypac sola, pieprzem, mąką i wrzucic na rozgrzany tłuszcz, obsmażyc, dodac pokrojona cebule i czosnek, smażyc, podlać winem, niech troche odparuje ale nie całkowicie. Wlac bulion. Dodac przyprawy, dodac pokrojony seler. Dusic razem, aż gulasz zacznie gęstniec a mieso zmięknie, Na 15 minut przed końcem dodac fasole mrozona. W trakcie przypawic wg gustu. Ja dla smaku dolałam jeszcze chlust wina by był tylko lekko wyczuwalny a podkreslił smak gulaszu. Gdy gulasz jest gotowy dałam śmietane i zagęsciłam na sposob chiński czyli mąka kartoflana rozuszczona w zimnej wodzie, cos jak krochmal, Wlałam do gotujacego sie gulaszu ktory zgęstniał i stał sie aksamitny. podałam z ryzem i posypałam zielona cześcią dymki.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    Musi być smaczny :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    wygląda apetycznie
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    fajny przepis
  • 3
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    super ,pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !