Sposób przygotowania

Płuca zalewamy lekko zakwaszona wodą na około 2 godziny. Gotujemy w osolonej wodzie, osuszamy i kroimy w paseczki. POdsmażamy je na maśle wraz z pokrojoną w półtalarki cebulą i starta na tarce marchewką. Doprawiamy, podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem około 20-30 minut. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, jajka na twardo. Kroiomy i ziemniaki i jajka w niewielką kostkę i dodajemy do płucek. Delikatnie mieszamy, zaciągamy śmietaną i dusimy jeszcze 2-3 minuty. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    bardzo lubię płucka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !