Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

żurek małopolski

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z warzyw
2 l
zakwas na żur
500 ml
jaja
10 szt
biała kiełbasa
50 dag
biały ser
50 dag
śmietana
300 ml
pieprz
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
czosnek
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: żurek małopolski

do przecedzonego wywaru nalezy wlać żur dodać kiełbasę i pokrojony w kostke biały ser oraz jaja ugotowane na twardo pokrojone na ćwiartki doprawić pieprzem i posiekanym utartym z odrobiną soli czosnkiem zupę zagotować przyprawiając stopniowo śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 23.05.2011 09:56
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak