Sposób przygotowania

W głębokim rondlu roztopić masło z łyżką oliwy i krótko podsmażyć pokrojone w kostkę mięso. Kiedy się przyrumieni, wyjąć je z rondla, dodać łyżkę oliwy i podsmażyć posiekaną szalotkę.
Po 5 minutach dodać curry i mieszać przez 1 minutę. Wsypać mąkę, mieszać przez 1 minutę, wlać bulion i białe wino. Dodać pokrojone w kostkę pomidory bez skóry i nasion oraz kurczaka. Gotować na małym ogniu bez przykrycia przez 15 minut.
Dodać rodzynki i gotować jeszcze przez 2 minuty.
Przyprawić do smaku kolendrą lub pietruszką. Podawać na gorąco, np. z ryżem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !