Sposób przygotowania

mieso pokroić w kostkę skropić sokiem z cytryny wymieszanym z musztardą papryką tymiankiem, lyzeczka cynamonu,sola pieprzem,oraz oliwa i posiekanym czosnkiem. wymieszac marynować 2 godz. czesto mieszajac. cebule obrac i pokroić na cwiartki podzielić na platki.cukinie pokroić na plasterki warzywa wlozyć na 3 min do wrzacej osolonej wody, osaczyć.mieso osaczyć zachowujac marynate , nabijajać na posmarowane oliwa szpikulce na przemian z cebula i cukinia.ułożyć szaszłyki na ruszcie piec przewaracając i skrapiajac marynata przez 8 10 min.gotowe szaszłyki posypać szczyptą cynamonu podawać na ciepło.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !