Sposób przygotowania

piersi i udka umyć,czosnek posiekać i utrzeć z odrobiną soli,z sosu sojowego,wina,tymianku,majeranku,oregano,czosnku i połowy oliwy przygotować maerynatę,natrzeć mięso i odstawić na min.3godz.warzywa umyć i pokroić w plastry 2cm.po czym zamarynować je w pozostałej marynacie i posiekanej natce pietruszki,mięso wyjąć z marynaty,ponacinać skórkę na skos ostrym nożem i usmażyć na rozgrzanym grillu z obydwu stron na złoty kolor często obracając co jakiś czas podlewać pozostałą marynatą,przed końcem smażenia mięsa ułożyć na grillu tackę z zamarynowanymi warzywami i upiec,po upieczeniu się warzyw podawać razem z kaczką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne takie mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !