Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śląski szałot.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 6 sztuk
pietruszka korzeń 4 sztuki
ziemniak 3 sztuki
ogórek kiszony 3 sztuki
seler korzeniowy 1/2 sztuki
majonez 4-5 łyżek
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
groszek konserwowy 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Śląski szałot.

Marchew, pietruszkę, seler obrać. Ziemniaki umyć. Warzywa ugotować i ostudzić. Wszystkie warzywa pokroić w drobną kosteczkę. Wrzucić do miski, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wsypać groszek, dodać kilka łyżek majonezu, 1 małą łyżeczkę musztardy. Dokładnie wymieszać. Sałatka najlepiej smakuje następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 28.09.2013 21:37
znam tą sałatkę:-)
Wiesława2 22.01.2012 01:05
fajnie
Justa32 03.10.2011 13:31
smaczny
traktorek 16.06.2011 18:20
fajna nazwa
Grazyna0211 10.06.2011 08:06
świetny
Margo1 06.06.2011 19:32
ekstra
Margo1 06.06.2011 19:32
ekstra
Jaheira11 05.06.2011 11:28
takiego szałotu jeszcze nie próbowałam...
IZABELA29 03.06.2011 10:43
smacznie
Izabela28 01.06.2011 12:48
też taki robię tylko bez musztardy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak