Sposób przygotowania

Cebule obieramy, ścinamy wierzchy i wydrążamy środki. Miąższ siekamy i smażymy na tłuszczu. Wydrążone cebule sparzamy. Dwa jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i drobno kroimy. Kaszę gotujemy na mleku. Studzimy. Grzyby moczymy i gotujemy. Odcedzamy, studzimy i drobno siekamy. Mieszamy z jajkami i kaszą manną. Dodajemy usmażoną cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem. Wbijamy jajko i mieszamy. Cebule faszerujemy. Wkładamy do rondla, podlewamy szklanką wody i dusimy 15 minut. Cebule wyjmujemy. Do wywaru wlewamy śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotowujemy i sosem polewamy cebule.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !