Sposób przygotowania

Ananasa osączyć dokładnie z syropu, pokroić na małe kawałki. Jajko roztrzepać z kefirem, dodać sól i cały czas mieszając powoli wsypywać mąkę - tyle aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Do ciasta dodać połowę ananasa, wymieszać. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, wlać 1/3 masy. Usmażyć placek na złotobrązowo z obu stron. Tak samo usmażyć jeszcze dwa placki. Gorące wyłożyć na talerze, oprószyć cukrem pudrem i ozdobić pozostałymi kawałeczkami ananasa oraz kleksami serka. Podawać od razu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Super przepis, ale raczej nakolację, bo rano nie mam tyle czasu i zapału, żeby zrobić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    znakomite to jest;)
  • 6
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Małgosiu, ale to się robi błyskawicznie :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    super pomysl!
  • 1
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne i fajnie wygląda !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ela11

    FAJNY PRZEPIS
  • 0
    img_20161006_081029_814
    Opublikowano

    Smaczna_B

    ale śniadanie!będzie po nim siła do roboty!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !