Sposób przygotowania

Kurczaka dzielimy na kawałki i obrumieniamy na mocno rozgrzanym tłuszczu.Cebulę i listki estragonu siekamy a łodyżki estragonu odkładamy.Kurczaka skrapiamy koniakiem i zapalamy przez cały czas trzymając na mocnym ogniu,następnie przekładamy go do innego naczynia.W rondlu szklimy na reszcie tłuszczu posiekaną cebulę,zalewamy winem zmieszanym pół na pół z wodą,wkładamy porcję kurczaka posypujemy solą i pieprzem i dodajemy łodyżki estragonu.Dusimy około 30 min.Kurczaka układamy na ogrzanym półmisku i trzymamy w cieple.Sos odparowujemy wyjmujemy łodyżki i zdejmujemy z ognia.Żółtka rozprowadzamy ze śmietaną i łączymy z sosem i starannie mieszamy dodajemy posiekane listki estragonu.Kurczaka polewamy sosem i podajemy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    wyśmienity:D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !