Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotowac w mundurkach i obrac.Grzyby umyc,drobno pokroic i wraz z posiekaną cebulą usmażyc na rozgrzanym tłuszczu.Wystudzone ziemniaki zemlec,po czym wymieszac z pieczarkami i cebulą.Dodac jaja i mieszając wsypac mąkę i 4 łyżki tartej bułki.Dobrze wyrobic.Doprawic do smaku solą oraz pieprzem.Odstawic na 5 minut.Jeśli masa wyjdzie za rzadka ,dodac jeszcze trochę bułki tartej.Zwilżonymi dłońmi formowac podłużne krokiety,obtaczac je w bułce tartej i smażyc ze wszystkich stron na jasnozłoty kolor.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    z takim farszem nie próbowałam,ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !