Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy ,myjemy gotujemy.
Marchew zalewamy wodą gotujemy aldente (żeby ciapa sie nie zrobiła)
Koper płuczemy osuszamy i drobno siekamy.
Ugotowane ziemniaki i marchew studzimy.Ziemniaczki przeciskamy przez praskę.
Do naczynia wkładamy nasze ziemniaki z marchewka,żółtkiem i koprem. Doprawiamy sola i pieprzem.Mieszamy jak na mielone ,na jednolitą masę.Jesli ciasto jest zbyt rzadkie mozna a nawet trzeba dodac troszkę bułki tartej.Formujemy kotleciki obtaczamy je w jajku potem bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron.
Podajemy z czym kto lubi. Mozna polać ulubionym sosem. . . .

Ja podałam na gorąco z pomidorkami koktailowymi :-)

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pięknie złociste
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    bardzo dobre
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pięknie wyglądają.
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Zawsze placki z marchewką robiłam z surowych produktów. Musze wypróbować ten sposób.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    wyglądają pięknie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jak widać bez mięsa też się da :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    pycha,zabieram do siebie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    To coś dla mnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !