Sposób przygotowania

Owoce umyć, obrać, wykroić gniazda nasienne a miąższ pokroić w kosteczkę. Skropić sokiem z cytryny, posypać cukrem, podlać 0,5-1 szkl. wody i udusić. Proszek kisielowy rozmieszać z dwiema łyżkami zimnej wody i, cały czas mieszając, dodać do owoców, zagotować. Ryż rozmieszać widelcem, zalać mlekiem. Dodać jajka, cukier waniliowy, sól, skórkę cytrynową, aromat i mąkę, wymieszać dokładnie, na koniec dodać sodę i ponownie wymieszać - ciasto powinno być dość gęste, ale lejące. Kłaść porcje ciasta (2 łyżki) na rozgrzaną patelnię z olejem i smażyć do zrumienienia z obu stron. Podawać posypane cukrem pudrem i polane sosem owocowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Można się opychać, a kalorii nie widać.
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Świetne racuchy.
  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podobaja mi się :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    orginalne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    wow, b?d? mog?a to zje??, mo?e jutro sobie przyrz?dz? :)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nie spotykane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !