Sposób przygotowania

Królika umyć, podzielić na porcje, osuszyć. Oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować połową musztardy. Tymianek opłukać, oderwać listki od gałązek. Królika ułożyć w brytfannie, posypać tymiankiem, podlać kilkoma łyżkami wody. Piec w zamkniętej brytfannie 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Wymieszać śmietanę z pozostałą musztardą i winem, polać królika i piec jeszcze około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni C, często polewając powstałym podczas pieczenia sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    też tak myślę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ekstra
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    to musi być dobre;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Fajny pomysł na danie!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ależ rarytasik....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    Super przepis na pewno spróbuję pozdrawiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetne dnaie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    zjadłabym królika
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo dobre i zdrowe mięsko :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    fajny króliczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    w musztardzie nigdy nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !