Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Puszysty chleb pszenny z babką płesznik

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
400 g
mąka orkiszowa
100 g
nasiona babki płesznik
2 łyżki
drożdże
3 dag
cukier
1 łyzeczka
sól
płaska łyżeczka
Sklep Prymat
oliwa
4 łyżki
woda
250 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty chleb pszenny z babką płesznik

Wodę wymieszać z cukrem, wrzucić do niej pokruszone drożdże. Kiedy drożdże zaczną rosnąć, połączyć wszystkie składniki i wyrobić gładkie ciasto. Odstawić by wyrosło. Po godzinie zagniatać ciasto jeszcze raz przez ok 3-4 minuty, ułożyć w blaszce i jeszcze raz zostawić do wyrośnięcia. Piec ok 30 min w 200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak