Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pikantne cebule z farszem z mięsa i dyni

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule
8
sól
szczypta
Sklep Prymat
mielone mięso
35dag
dynia
30dag
żółtko jajek
2
olej
2łyżki
rosół z kostki
1szkl
sos tabasco
kilka kropel
sałata
kilka liści

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne cebule z farszem z mięsa i dyni

Cebule obrać i obgotować w osolonej wodzie,osączyć .Przekroić poprzecznie na pół ,część miąższu wyjąć i posiekać.Z dyni wyciąć miąższ,pokroić w kostke i z miąższem cebuli podsmażyć na oleju.Przestudzony miąższ połączyć z mięsem i żółtkami ,doprawić solą i sosem tabasco.Przygotowanym farszem nadziać cebulki,zalać gorącym rosołem ,przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika.Zapiekać 35min w temp.200C.Cebulki wyłożyć na talerz wcześniej ozdobiony liśćmi sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak