Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mielone z parówką

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
40 dag
bułka
1 sztuka
mleko
1 szklanka
jajko
1 sztuka
cebula
1/2 sztuki
parówki
2-3 sztuki
pietruszka
1/4 pęczka
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
ser żółty
1-2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z parówką

Do mięsa dodać namoczoną i odciśniętą bułkę. Wbić jajko. Dodać drobno pokrojoną cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zarobić masę. Parówkę obrać z osłonek i przekroić na trzy części. Ser pokroić w słupki. Pietruszkę umyć i drobno pokroić. Kawałki masy rozpłaszczać na dłoni. Kłaść na nią kawałek parówki, trochę sera i pietruszki. Zawijać kotlety. Obtaczać w bułce i smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 09.02.2012 11:35
pomysłowe i do tego jak fajnie to wygląda !!!
Katarzyna/kate1980 21.05.2011 20:30
ciekawy pomysł
novita26 18.05.2011 09:11
fajny pzrepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak