Sposób przygotowania

wątróbki oczyścić i ugotować pierś ugotować do miękkości z marchewkami,liściem laurowym i zielem angielskim,wystudzić,wywar zachować,bułki namoczyć w mleku i odcisnąć,pierś,marchew,wątróbki i bułki dwukrotnie zemleć,wymieszać z jajkami,1/3 żurawiny i wywarem,masa nie powinna być gęsta,doprawić solą i pieprzem do smaku,wyłożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia 1/2 masy,wsypać resztę żurawiny,przykryć pozostałą masą i upiec w piekarniku ok.1,5godz.w temp.180st.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ale musi być smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pyszny,jadłam u znajomych.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    zapowiada się pyszny pasztet
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !