Sposób przygotowania

Kapustę i grzyby drobno siekamy. Grzybki dobrze jest wymoczyć przez noc w letniej wodzie. Kapustę i grzyby przekładamy do garnka, zalewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości. Cebulę siekamy i podduszamy na oleju. Następnie dodajemy je do kapusty. Gotujemy do momentu wyparowania wody. Trzeba uważać, żeby kapusta się nie przypaliła. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Mąkę przesiewamy na stolnicę, robimy w niej zagłębienie, dodajemy sól, bardzo ciepłą wodę i olej. Do ciasta można dodać więcej mąki, jeśli uznamy, że jest zbyt rzadkie. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy i wykrawamy z niego kółka( można przy pomocy szklanki). Na każde z kółek układamy po łyżce farszu. Zlepiamy pierogi. Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie do momentu wypłynięcia na wierzch. Po ugotowaniu można podsmażać pierożki na patelni. na mocno rozgrzanym oleju.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pyszny przepis
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    również je uwielbiam , żeby je się robiło szybko to bym robiła raz w tyg.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczne
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    lubię takie pierogi, w szczególności podsmażone na patelni
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Takie podsmażane są najlepsze!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !