Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa z oliwkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wołowa bez kości
70dag
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej
3łyżki
marchewki
2
koncentrat pomidorowy
1łyżka
wędzony boczek
6dag
cebula
20dag
oliwki
szkl
pieczarki
10dag
mąka ziemniaczana
1łyżeczka
cukier
szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa z oliwkami

Mięso przyprawić solą i pieprzem,obsmażyć z każdej strony.Dodać obrane marchewki w całości ,koncentrat i wino.Dusić pod przykryciem przez godzinę.Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojony w kostkę boczek,obsmażyć na nim brązowy kolor obrane całe cebule.Do pieczeni dodać oliwki i pieczarki,dusić 30min.Marchewkę wyjąć,do sosu dodać mąkę ziemniaczaną i doprawić cukrem .Pieczeń przełożyć do półmisek z oliwkami i warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 27.02.2012 19:37
fajna ;):];)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak