Sposób przygotowania

1. ugniatamy ciasto z mąki, wody i soli,
2. czosnek i szczypior kroimy drobno,
3. podsmażamy na patelni, dodajemy szpinak,
4. przyprawiamy pieprzem, papryką i gałką,
5. odstawiamy do ostygnięcia,
6. następnie dodajemy pokruszoną fetę i widelcem mieszamy do uzyskania jednolitej masy,
7. ciasto nadziewamy masą, gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ładnie się prezentują
  • 4
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Doskonałe . Często barwię kurkumą ciasto na pierogi. A szpinak z fetą - cudo. Pięknie sie prezentują .
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    efektowne urozmaicenie jeśli chodzi o pierogi :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    ale fajne
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    jak kurczaczki ;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    bardzo ciekawe połączenie szpinaku i fety, takich pierożków jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !