Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa z rodzynkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina
85dag
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
imbir
szczypta
olej
2łyżki
włoszczyzna
1pęczek
pieprz
6ziaren
Sklep Prymat
rosół
szkl
cytryna
2plasterki
śmietana
200ml
rodzynki
10dag
boczek
15dag tłusty

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa z rodzynkami

Boczek pokroić w paski,oprószyć pieprzem,zmrozić.Mięso umyć,osuszyć ,naszpikować boczkiem,natrzeć solą ,pieprzem i imbirem.Warzywa oczyścić ,obrac,umyć,pokroić na kawałki .Rodzynki zalać winem ,moczyć 20min ,osączyć.Mięso zrumienić na oleju ,dodać warzywa ,ziarna pieprzu ,plasterki cytryny ,połowe rosołu i wino.Dusić pod przykryciem 3godz,podlewając resztą rosołu .Mięso wyjać ,sos odcedzić ,dodać śmietanę ,podgrzać ,dodać rodzynki ,wymieszać.Pieczeń pokroić ,polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak