Sposób przygotowania

Cebulę bardzo drobno kroimy i smażymy na oleju na złoty kolor. Mięso doprawiamy solą i pieprzem i mieszanką ognistą oraz przyprawą Fit up i zapiekamy w naczyniu żaroodpornym. Wołowinę kładziemy na spodzie. Po upieczeniu i ostudzeniu mielimy w rozdrabniaczu razem z cebulką. Dodajemy 1 jako i dokładnie mieszamy.

Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy drożdże, sól, pieprz i 1 łyżeczkę cukru oraz śmietanę. Podgrzewamy około 1/4 szklanki mleka i dodajemy do mąki. Margarynę rozpuszczamy w rondelku i dodajemy do mąki. Mieszamy składniki. Wykładamy na stolnicę i wyrabiamy ręcznie ciasto około 10 minut, aż będzie miało jednolitą konsystencję . Odstawiamy w misce, pod przykryciem na około 1 godzinę.

Ciasto dzielimy na 2 części i wałkujemy. Wykrajamy prostokąty i nakładamy na jednym brzegu farsz, posypujemy jeszcze mieszanką ognistą . Zawijamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowane paszteciki zostawiamy jeszcze na około 15 minut.

W miseczce roztrzepujemy jajko i smarujemy nim paszteciki. Zapiekamy je w temp. 180 - 190 C aż się przyrumienią.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Jak dla mnie - idealne:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziekuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !