Sposób przygotowania

matjasy zalać wodą i moczyć ok.2 godz.a następnie zlać wodę zalać mlekiem i moczyć jeszcze godzinę,wyjąć z mleka osuszyć i pokroić w 1,5cm,paski,cebule obrać i pokroić w półplasterki zeszklić na rozgrzanej oliwie dodać koncentrat pomidorowy,liść laurowy i ziele angielskie,wymieszać chwilę jeszcze smażyć,doprawić do smaku solą i pieprzem oraz majerankiem,wystudzić i wymieszać ze śledziami.odstawić w chłodne miejsce najsmaczniejsze są następnego dnia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    mniam
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Uwielbiam śledzie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    śledzie uwielbiam,więc na pewno by mi przypadły do gustu;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne śledzie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !