Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rissoto z gruszkami i gorgonzolą

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny
1łyżka
gruszki
2
szalotka
1
masło
4łyżki
ryż
35dag
bulion drobiowy
1l
ser gorgonzol
25dag
majeranek
łyżka
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rissoto z gruszkami i gorgonzolą

Gruszki umyć,obrać,przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne .Owoce pokroić w cząstki i skropić sokiem cytrynowym.Szalotkę oczyścić ,posiekać.W rondlu stopić masło ,na tłuszczu zeszklić szalotkę i ryż.Do ryżu wlać trochę bulionu ,ziarna gotować 20min,porcjami dolewać bulion .Po 15min gotowania do ryżu dodac gruszki.Ser pokroić w kostke ,razem z majerankiem dodać do risotta ,wymieszać.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak