Sposób przygotowania

Mąke przasiać i wsypać do garnka. Do mąki wlać jajka,cukier, mleko i sól. że skladników wyrobić ciasto za pomocą miksera.Do ciasta dodać wodę.Na patelnię którą wcześniej należy wysmarować słoniną, wlewamy ciasto a nastęnie równomiernie je rozprowadzić, naleśniki z ciasta smażyć z obu stron.po usmażeniu i ostudzeniu nasleśników układać je po 3 jeden na drugin i pokroić je w paski a następnie w łazanki.
Kapustę oczyścić umyć, osączyć i drobno poszatkować, nastęnie zalać niewielką ilościa wrzątku.Osolić i ugotować kapustę.Cebulę obrać pokroioć w kostkę i zeszklić na patelni, kapustę wymieszać z zeszkloną cebulą doprawić solą i peiprzem, nastęnie wymieszać z łazankami oraz serem startym na dużych oczkach tarki. Całośc przełozyć do rondla lub naczynia żaroodpornego i zapiekać.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !