Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Steki wołowe w skorupce z natki

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Steki wołowe
4
natka pietruszki
1pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat
2łyżeczki
żółtko jajek
1
białko
2
sok z cytryny
1łyżeczka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
mąka
2łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Steki wołowe w skorupce z natki

Natke umyć,osuszyć,łodyżki i listki posiekać .Bułkę tartą i żółtko dodać do natki,wymieszać.Białka ubić na sztywną pianę z sokiem z cytryny i szczyptą soli.Piane z białek delikatnie wymieszać z masą z natki ,bułki tartej i zółtka.Steki umyć,osuszyć,oprószyć solą,pieprzem i mąką,ułożyć na blasze .Masę wyłożyć na steki.Steki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20min w temp.210C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak