Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szkocki deser

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 100 gram
kremówka 250 ml
miód 2 łyżki
whisky 2 łyżki
winogrona

Przepis i sposób przygotowania na: Szkocki deser

Mikserem ubić schłodzoną śmietanę kremówkę. W trakcie ubijania dodać alkohol i miód płynny (najlepiej delikatny lipowy lub wielokwiatowy). Pół paczki herbatników ułożyć na folii spożywczej, przykryć folią i za pomocą wałka dokładnie rozkruszyć. Dodać do ubitej śmietany, dokładnie wymieszać. Do szklanej salaterki włożyć trochę winogron, następnie część ubitej śmietanki, na nią osączone z zalewy i pokrojone w kostkę brzoskwinie i resztę śmietanki. Wierzch udekorować owocami i herbatnikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 22.06.2011 12:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak