Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Galaretki z jajkiem

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka
2 sztuki
marchewki
4 średnie sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
ziele angielskie
1 kulka
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
jajko ugotowane na twardo
4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki z jajkiem

Do garnka włożyć umyte mięso ,marchew,przyprawy i gotować do miękkości.Pałki i marchew wyjąć na talerz,a wywar przelać przez sito, odmierzyć ok. 3/4 litra ,dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści.Mięso oddzielić od kości i skóry.Do małych pojemniczków (u mnie opakowania po serkach Danio) poukładać ćwiartki jajek,kawałki marchewki i rozdrobnione mięso.Zalać zimnym wywarem i wstawić do lodówki aby stężało najlepiej na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 16.05.2012 22:06
fajnie wyglądają. jajek z reguły nie dodaję do galarety. Muszę wypróbować z jajkami
PaniMISIOWA 11.05.2012 18:02
fajne
Dorota59 29.09.2011 00:07
cos dla mnie
ben-ka 27.09.2011 08:04
pomysłowe wykorzystanie opakowań po serkach:) bardzo ładnie się prezentuje ta galaretka.
smakowita 15.06.2011 10:22
żelatyny daję 1 i 1/2 łyżki
Beatris 15.06.2011 10:16
A ile dodać żelatyny?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak