Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fanaberia drobiowo-szparagowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka
35dag
szparagi
40dag
oliwa
2łyżki
masło
1łyżka
mąka
1łyzeczka
sok z cytryny
2łyżki
skórka startej cytryny
1\\2łyzeczki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
koperek
3łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fanaberia drobiowo-szparagowa

Szparagi oczyścić,ugotować.Mięso umyć,osączyć,pokroić w kostkę,obrumienić na oliwie i przełożyć do rondla .Wlać szklanke wywaru ze szparagów ,dodać masło i dusić 25min.Dodać skórkę i sok z cytryny oraz wino ,dusić 15min.Doprawić solą i pieprzem.Mąke rozprowadzić w 2łyżkach zimnego wywaru ze szparagów ,wlać do mięsa i zagotować.Szparagi pokroić na kawałki długośći 2cm ,dodać do mięsa i mocno podgrzać.Posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak