Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Piure z brukselki

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brukselka
60 dag
czosnek
2 ząbki
masło
2 łyżki
sok z cytryny
1 szt.
skórka z cytryny
1 szt.
białe wino
2 łyżki
śmietana gęsta
0,5 szkl.
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
pieprz
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
cukier
według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Piure z brukselki

Umytą i osuszoną brukselkę drobniutko pokroić, wymieszać z posiekanym czosnkiem. W rondlu z grubym dnem stopić masło, podsmażyć brukselkę,skropić winem,dusić pod przykryciem ok. 15 min. Dodać sól, pieprz, cukier, gałkę muszkatałową oraz skórkę i sok z cytryny, wlać śmietanę, gotować bez przykrycia następne 15-20 min., często mieszając. Podawać do kotletów, filetów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.01.2014 08:15
fajny pomysł
miki47 29.03.2013 15:00
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak