Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń nadziewana cukinią
Mięso wyrabiamy z jajkami, bułką. Dodajemy podsmażoną cebulę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Cukinie myjemy, wydrążamy środek, odcinamy końce. Na ok 2 minuty zanurzamy we wrzątek.
Papryki i cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju.
Natkę pietruszki drobno kroimy. Dorzucamy do papryki i cebuli.Dodajemy żółtko, bułkę tartą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Tak przygotowanym farszem nadziewamy cukinię.
Na pergamin wykładamy masę mięsną. Na nią kładziemy cukinię i owijamy ją dookoła mięsem( robimy coś takiego jak klops).
Pieczeń owijamy papierem, końce związujemy nitką( ma to wyglądać jak cukierek) i wkładamy do blaszki.
Zapiekamy ok 40 minut w temp. 180stopnii.
Smacznego:-)))