Sposób przygotowania

Mięso umyć naciąć wzdłuż delikatnie i posypać przyprawami. Wzdłuż mięsa położyć rząd pokrojonego w plastry sera pleśniowego, na niego nałożyć rząd oliwek. Zwinąć mięso ściśle jak roladę sznurkiem lub spiąć wykałaczkami. Odłożyć na kilka godzin.

Polędwiczkę przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok 30 min w temp. 180 st. Po upieczeniu mięso pozostawić na 10 minut do ostygnięcia i dopiero potem pokroić na grube plastry

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    wyglądają bardzo zachęcająco
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    uwielbiam poledwiczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !