Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kostkę i zrumienić na złoty kolor ,odsączyć z tłuszczu .
Drożdże rozmieszać z mlekiem ,dodać do przesianej mąki z solą,wymieszać ,Następnie dodać jajka i zagnieść ciasto ,do wyrobionego ciasta dodać podsmażony boczek,wymieszać i odstawić do wyrośnięcia .
Z wyrośniętego ciasta formować niewielkie kluseczki,gotować w dużej ilości osolonej wody.(ja sprawdzam patyczkiem czy są gotowe).Kluski osączyć z wody ,polać tłuszczem wytopionym z boczku i podawać z kwaśną sałatką .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ciekawe, nigdy takich nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pyzuś ,ja też robiłam je pierwszy raz i tak sporo przy nich improwizowałam ,ale wyszły bardzo fajnie i dlatego spisałam przepis:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    super pomysł!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    bardzo interesujące
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !