Sposób przygotowania

1. Kapustę oczyść, wytnij głąb, a liście grubo poszatkuj. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Paprykę osącz z zalewy i pokrój na kawałeczki. Warzywa wymieszaj w salaterce. Ocet utrzyj z solą, pieprzem, oregano oraz szczyptą cukru. Połącz z 3 łyżkami oleju. Sosem polej składniki w salaterce, przemieszaj i odstaw na 20 min.
2. W tym czasie schab potnij na kawałki, lekko rozgnieć je dłonią, nadając im owalny kształt. Mięso oprósz solą i pieprzem. Usmaż na pozostałym oleju.
3. Jarzynkę wyłóż na półmisek. Na niej połóż kotlety. Posyp owczym serem, oprósz papryką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !