Sposób przygotowania

1. Mięso rozetnij na duży płat. Przypraw. Jabłka i suszone owoce pokrój w kosteczkę. Wymieszaj z jajkiem i bułką. Przypraw ziołami, solą i pieprzem.
2. Farsz rozsmaruj na mięsie. Zwiń. Roladę ułóż w brytfance. Podlej odrobiną wody i piecz 90 min w temp 190 stopni.
3. Pomarańczę potnij w plasterki. Na 10 min przed końcem pieczenia roladę posmaruj połową dżemu, obłóż cytrusami i posmaruj resztą dżemu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    lubię mięsko z takimi dodatkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !